Over ons


GetTheLaughFlow is in de zomer van 2013 opgericht door Bente Adriaens. Samen met een team aan lachcoaches verzorgt zij de workshops en evenementen in het hele land. Bente is GetTheLaughFlow begonnen omdat ze graag de positieve effecten van het lachen onder de aandacht wilde brengen bij zoveel mogelijk mensen. Vooral ook de mogelijkheden van 'lachen zonder reden'. Later zijn daar ook bijvoorbeeld de mopperworkshop en improvisatie-theater bijgekomen.

Lachen met en zonder reden is fijn!

Bente: "Voordat ik startte met het geven van lachworkshop, was ik al een lachebekje. Dat is erger geworden sinds ik lachworkshops geef. Ik vind veel situaties grappig, ik zie meer de mooie kleine moment in het leven wat een lach op mijn gezicht brengt, soms lach ik uit ongemakkelijkheid. Ik lach omdat ik blij ben en vaak lach ik ook als ik verdrietig ben, dan probeer ik een neplach te maken, zodat ik me sneller vrolijk voel, maar dat sluit niet uit dat ik af en toe huilen echt best lekker vind".

Daarbij vindt Bente het leuk als andere mensen lachen: "Het liefst hard! Maar ook van een glimlach of vrolijke ogen word ik al blij. Daarom ben ik gestart met GetTheLaughFlow. Ik wil graag vreugde, bewustwording en positieve energie brengen. En lachen is gezond, goed voor de conditie, het maakt je gelukkiger en geeft ontspanning".

Mopperen is stiekem best lekker!

Sinds 2016 biedt GetTheLaughFlow ook andere workshops en activiteiten aan. "Alles wat te maken heeft met lachen en gelukshormonen willen we aanbieden!"
Waarom dan de mopperworkshop? "Mopperen is zo negatief nog niet als vele mensen denken of ervaren. Je kan aan mopperen een effectieve en nuttige draai geven. Als je je er maar bewust van bent, waarom je het doet, wat het je brengt en wat het anderen brengt. Tijdens de mopperworkshop zijn deelnemers stiekem nog best veel aan het lachen"

Lach Workshop Docente Bente

In haar carrière heeft Bente veel ervaring met allerlei groepen mensen. Zij heeft bij verschillende organisaties gewerkt als projectleider en communicatiemedewerker, onder andere in de culturele sector en eventbranche. Bente is gediplomeerd lachyoga-docente en improvisatietrainer, en heeft hiervoor de training gevolgd bij Maarten Vos in Amsterdam en André Besseling van de Improacademy.

"Ik kan doen wat het dichtst bij mijn hart ligt: Lachen en mijn lach overdragen aan anderen!"