Beste {name},

Het einde van 2017 nadert, als je denkt aan alle situaties die je hebt mee gemaakt, welke zijn jou dan het beste bijgebleven?

Mijn mooiste ervaring van 2017 zijn er meerdere, ik heb namelijk 4 keer opgetreden terwijl ik nooit in mijn leven dacht dat ik dat zou doen. En dan ook nog eens improviserend, zonder dat je weet wat je gaat doen het podium op. Daarnaast heb ik geleerd dat als dat dan volledig mis gaat, als je faalt, dat je dan nog wél lol en plezier kunt hebben. Falen is belangrijk en brengt je ook tot hoge pieken.

Falen is een thema wat ook tijdens de lachworkshops vaak om hoog komt. Veel gehoorde quotes van deelnemers zijn:
- "Mijn lach is niet mooi..."
- "Ik kan niet neplachen..."
- "Ik ben niet zo creatief..."
Veel van deze opmerkingen zijn in de basis gemotiveerd op dat we niet goed genoeg zouden zijn, dat je iets niet goed kan, niet goed klinkt en dat is een oordeel over jezelf. Een oordeel op basis van dat we alles perfect willen, dat het 'normaal' moet zijn en/of dat we niet buiten de boot willen vallen. 

We willen het liefst altijd dat alles goed en perfect gaat. Diepe dalen, ongemak en falen zijn hier geen onderdeel van.

Maar bedenk ook als je van pieken en blije momenten houdt, dat falen en balen hier dan bij horen. Tijdens een lachworkshop zal je daar ook mee te maken hebben, met oordelen, met zo goed mogelijk willen doen, met een diep dal en een hoge piek!

Wil je het ervaren? Kijk dan hier eens naar de mogelijkheden. 

GetTheLaughFlow in de media!

In Koffietijd zie je Bente een lachworkshop geven en zie je een kort interview voor bij komen over de zin en de onzin van de Lach!

Bente was ook te horen bij Qmusic op World Smile day. In beide gevallen kun je weer mee doen natuurlijk!
Luister hier beide items terug.

 

{name}, al eens nagedacht over jouw MopperTop 3

Heb jij weleens stilgestaan over welke mopper-onderwerpen jou het meest bezig houden gedurende de week. Welke zaken mopper jij veel over, bij welke onderwerpen heeft dat serieus zin en wanneer is het gewoon lekker of een fijne manier om contact te maken?

Waarom is een mopperworkshop interessant?


www.mopperworkshop.nl

Ik wens jou, je vrienden, familie, kennissen en collega's super fijne feestdagen en heel veel dalen én nog meer pieken in 2018!

Vrolijke groet,

Bente Adriaens

 
Om je uit te schrijven voor de nieuwsbrief, klik hier
Bekijk deze email online