Mopperworkshop


Mopperen met een lach op je gezicht

Mopperen doen we allemaal, in meer of mindere mate. Iedereen heeft weleens een frustratie of een irritatie. Maar hoe vaak sta je nou stil bij mopperen. Bij ons moppergedrag en de zin en onzin hiervan.

Mopperen komt van het woord moppen, mop betekent ook wel grimassen maken. Mensen die mopperen, trekken ook vaak gekke, leuke, grappige bekken en mompelen tegen zichzelf of tegen anderen, binnensmonds of wat luider. Mopperen kan even best lekker zijn, toch? Hoe voel jij je na een (goede) mopperbui?

Raak kwijt wat je dwars zit

We horen vaak zeggen; Nederlanders klagen zo vaak over van alles. Is dat zo? En hoe erg is het als mensen mopperen op alle-daagse dingen? Voelen ze zich daarna beter? Tijdens ga je lekker veel mopperen. Kun jij trouwens mopperen op commando? Dat ga je zelf ervaren. Zonder nadenken ga je mopperen op de dingen die je minder leuk vindt, zodat je ze daarna kan loslaten en erom gaat lachen. Want uiteraard ben je ook aan het lachen, tijdens deze workshop. Bewust mopperen brengt relativering en bewustwording over eigen moppergedrag. Zo laat je wellicht alles waar je over hebt gemopperd achter je en hoe hoef je daarover niet meer te mopperen.

 

Mopper Workshop

 

 

rabobanklogo   Print abn_amro_logo  logo achmea logo unit4UWV logo gemeente utrecht    logo_IDTV  Logo NuonLogo HKU  logo_frieslandcampina logo zoover   Noord Holland    logo tergooiziekenhuizen

Review van Schiphol: "Met een team dat de neiging heeft om veel te mopperen hebben we een mopper workshop gedaan. Met veel humor en plezier wordt de functie van mopperen ontrafeld. Een leuke en luchtige workshop. Draagt bij aan een stuk teambuilding."

Na de mopperworkshop starten met een schone lei en een glimlach!?

Het doel van de mopperworkshop is om frustraties, irritaties en negatieve gedachtes aan te pakken binnen afdelingen en teams. Iedereen gaat ze benoemen, aanvaarden, accepteren en relativeren. Je kijkt naar hoe je op mopperaars kan reageren en welke reactie, welke invloed heeft. We gebruiken hiervoor technieken vanuit het improvisatietheater en de mindfulness. Tijdens deze workshop hebben we het doel om ook alles waarover je wilt mopperen te benoemen, om deze kwijt te raken, erkenning/herkenning te ervaren en met een schone lei verder te gaan.

 

Mopperen met een vette knipoog, maar we nemen het ook heel erg serieus!

Een workshop mopperen is mogelijk vanaf een groep van 8 personen. We verzorgen de workshop op een gewenste locatie in Nederland, dit kan ook in het Engels trouwens! De workshop is ook online mogelijk.

We hanteren een starttarief voor een live mopperworkshop van €570 voor een groep t/m 15 personen. Het bedrag is exclusief 21% btw en reis & locatiekosten buiten Utrecht centrum. Wij kunnen deze workshop op elke locatie verzorgen.  Hou wel rekening met wat geluidsproductie, meestal mopperen mensen heel fanatiek mee en dat geeft geluid!

 

Mopperworkshop in het kort

  • Brengt relativering over eigen mopperonderwerpen
  • Standaard 1,5 tot 2 uur of kort of langer is ook mogelijk
  • Brengt de zin en onzin aan het licht over lachen
  • In Nederlands of Engels (www.getthelaughflow.com)
  • Vanaf 8 personen mogelijk (start fee is voor een groep t/m 15 personen)
  • We maken graag een offerte op maat voor je, je zit nog nergens aan vast!