Effectief LUI zijn

De werkdruk is hoog. Prikkels en afleiding zijn overal om je heen. Je staat constant aan. Soms wil je gewoon even luieren, niets doen, je vervelen, lui zijn, toch?! Maar hoe doe je dat, lui zijn?
En mag dat wel? Wat vinden anderen ervan? Het is toch not done om te luieren als er zoveel te doen is?

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het enorm irritant vinden als iemand anders lui is. Waarom zou je je vervelen als dat niet hoeft, als je je tijd nuttig kan gebruiken? Ons hoofd vindt wat van LUI zijn. Het heeft een negatieve lading.
Niets doen, luieren, lui zijn, heeft ook positieve effecten. Dus weg met die negatieve overtuiging en leer EFFECTIEF LUI ZIJN.

Workshop 'Effectief LUI zijn' noodzakelijk voor de werkvloer!

De contante focus op resultaat, jezelf nuttig maken en produceren is hoog. Op communicatie, sociaal en werk vlak. Op je werk, voor je gezin, familie, vrienden. Deze constante focus kan zelfs zorgen dat we nog meer fouten maken. Dat we minder focus hebben en de dingen op de automatische piloot gaan doen. Het is één van de redenen van de vele burn-outs. Het creëert werkstress en een flinke dosis serieusheid.

Wat nou als we ons zelf af en toe UIT zetten?
Wat nou als je to do lijstje NIET af is na een dag werken?

Door hard te werken voel je je belangrijk. Je voelt je nuttig. En daarbij vult het je dag. Wat moet je anders met die tijd? Maar maakt het je ook effectiever als je altijd bezig blijft? Is er ruimte voor creativiteit en ontspanning? Want zeg nou zelf, werk houdt nooit op, er is altijd wat te doen.

Van Loesje:
"Ik ben niet lui, ik bespaar energie"

Wat betekend lui zijn?

Tijdens deze workshop Effectief lui zijn, gaan we door middel van diverse interactieve oefeningen kijken naar wat lui zijn betekent.

Wat kan lui zijn je kan brengen en hoe kun je lui zijn effectief inzetten. Je leert nee te zeggen tegen stress en af en toe even niets doen te omarmen.
Lui zijn is even niets doen

Maar lui zijn is ook iets doen, zonder (prestatie)doel, dus gewoon omdat je er blij van wordt. Dit maakt je hoofd leeg, zorgt voor overzicht en ruimte. Luieren stimuleert en bevorderd creativiteit.

Prioriteiten stellen en effectief niets doen voor 2 minuten

Het gaat tijdens de workshop over een stukje grenzen bewaken, mindfulness, werkgeluk, stil staan en toch effectief aan de slag gaan met de dingen die je wilt doen. Het gaat over kortere to do lijstjes, prioriteiten stellen en letterlijk even NIETS kunnen doen voor 2 minuten.

Wat is het verschil tussen niets doen, luieren, lui zijn, druk zijn, bezig zijn etc.

Ook gaan we aan de slag met voelen wat het verschil is tussen bezig zijn, om het bezig zijn, met effectief aan de slag gaan. Met lui zijn vanuit onverantwoordelijkheid en lui zijn vanuit eigendom nemen over je tijd.

 

Van Omdenken - Pakalu Papito:
"Lui zijn is zo'n vervelend woord, ik geef de voorkeur aan selectieve participatie"

Locaties

Wij geven deze workshop in heel Nederland. Wij hebben samenwerkingen met diverse leuke ruimtes en tegen een meerprijs kunnen wij deze voor je bijboeken of we geven je een tip :). Wij zijn het meest bekend in Utrecht en omgeving. Heb je een eigen locatie , dan zijn er uiteraard geen locatiekosten! Bij mooi weer is buiten in een park, strand of bos ook een leuke optie.

Deze workshop kan ook in het Engels en online verzorgd worden!

De workshop duurt 1,5 tot 2 uur, maar zou eventueel kunnen worden ingekort als korte inspiratie sessie.

Vanaf 570 euro (ex BTW) per groep
De prijs is afhankelijk van de groepsgrootte en wensen. Vraag daarom een vrijblijvende offerte aan per email voor datum, locatie en groep. De vanafprijs geldt bij 15 personen. Deze bedragen zijn ex BTW en exclusief reis- & locatiekosten buiten Utrecht-centrum. Dit vind je terug op de offerte.

 

Effectief lui zijn in het kort:

  • Zeg nee tegen stress en word baas over je eigen tijd
  • Wat zijn de (voor)oordelen over lui zijn.
  • Prioriteiten stellen in to do lijsten!
  • 1,5 tot 2 uur, korter of langer is mogelijk
  • Op elke gewenste datum en tijd, deel je wensen in de offerte aanvraag
  • Op (eigen) locatie, binnen of buiten of online
  • In het Nederlands én Engels te boeken
  • We maken graag een offerte op maat voor je, je zit nog nergens aan vast!