Mopper workshop – collega’s klagen graag

Hoe vaak mopper en/of klaag jij? Hoe vaak vind je iets niet helemaal lekker gaan en spreek je dat het liefst even uit? Hoe vaak vind je dat iemand anders iets op een andere manier mag aanpakken? Hoe vind je het als anderen mensen klagen of mopperen? Wij zijn heel nieuwsgierig naar jouw antwoorden, we hebben wel een klein vermoeden, want wij mensen lijken toch wel een beetje op elkaar. Klagen en mopperen doen we allemaal in meer of mindere maten, maar we doen het wel. En wat vinden we we er van? Het gros vind het negatief en dat willen we niet.

Zin in een mopper workshop?

Tijdens deze workshop kijken we naar oorzaken van mopperen en hoe we ‘het informeel aankaarten van problemen’ als tool kunnen gebruiken om irritaties in een team bespreekbaar te maken. Wanneer mopperen we bewust(er) en hoe kan een goede mopperbui ons helpen om beter naar elkaar te luisteren? In een sessie van ongeveer 1,5 uur staan we stil bij wat mopperen met ons doet, hoe we problemen binnen een organisatie kunnen signaleren en hoe we vervolgens wat luchtiger met irritaties en uitdagingen om kunnen gaan.

Maak van een mopperbui een positieve lachbui

Met diverse oefeningen kaarten we negatieve en positieve effecten van mopperen aan. Bewustwording en creativiteit combineren we met teambuilding en plezier. Want we zullen ook veel lachen met elkaar en door interactieve opdrachten ons moppergedrag een andere draai geven!

  • Word bewust van het nut van mopperen
  • Geef vertrouwen en maak problemen bespreekbaar
  • Zorg voor verbinding, openheid, luchtigheid en een lach!

Wil je meer weten over de mopperworkshop, bel of mail ons gerust en check of een datum kan!

 

Mopperworkshop