Wat is een lachworkshop?

“Als je om bijna niets lacht, ben je echt aan het lachen.”
Toon Hermans

 

Wat is nou eigenlijk een lachworkshop?

Een lachworkshop is een korte lachyoga training, gegeven door een lachcoach. Meestal wordt dit met groepen gedaan maar een lachworkshop kan ook individueel. Lachyoga is eigenlijk het opwekken van de lach maar dan zonder reden. Lachyoga en lachworkshops hebben de oorsprong in India en zijn ontstaan uit serieuze onderzoeken en wijsheden uit de Indiase ademhalingsleer met nieuwere wetenschappelijke inzichten. Lachworkshops zijn ontwikkeld door een Indiase arts met de naam Madan Kataria. Hij introduceerde het concept van lachen zonder reden rond 1995 en lachyoga wordt nu wereldwijd beoefend.

Lachcoach

Je moet officieel lachcoach zijn om de echte lachworkshops van Madan Kataria te mogen uitoefenen. Bij GetTheLaughFlow is oprichtster Bente gediplomeerd lachtrainer. Bij lachyoga en lachworkshops wordt vanuit de oorsprong gebruikt gemaakt van oefeningen met ademhaling, strekoefeningen, ontspanning, meditatie, dans en beweging maar ook soms een improvisatie aanpak en spellen voor groepen met NLP en mindfulness. De oefeningen samen worden gevormd tot een training, meestal van ongeveer 1,5 uur. Soms langer, soms korter. Een lachworkshop kan met kleine en met grote groepen gehouden worden, binnen of buiten, in het Nederlands, maar ook in het Engels.

 

Wat is een lachworkshop

lachworkshop in de praktijk

 

Want lachen is gezond!
Tijdens een lachworkshop gebeuren er veel dingen in je lichaam en geest. Lachen ontspant de spieren en zorgt voor een grotere bloedtoevoer naar de extremiteiten en alle spieren in het lichaam. Lachen reduceert het niveau van de stresshormonen adrenaline en cortisol. Lachen helpt de doses afweerstoffen in het bloed te verhogen en het aantal Natural Killer Cells te vergroten. Lachen verhoogt de aanmaak van endorfine, een hormoon dat pijn reduceert en lustverhogend werkt. Bij lachen wordt serotonine en dopamine aangemaakt, welke als antidepressiva in het lichaam werken. Lachen verbetert de longcapaciteit en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed, het is een goede aerobic oefening. Lachen masseert de inwendige organen, hetgeen leidt tot een betere bloedtoevoer en daardoor beter functioneren van het lichaam (ook goede oefening voor het middenrif en de buikspieren). Lachende mensen komen veelal aantrekkelijker en positiever over en krijgen vaak meer voor elkaar. Lachen tijdens een lachworskhop lucht op en werkt aanstekelijk. Lachen is een sociaal gebeuren en schept een band. En zo kunnen we nog wel even door gaan  🙂

 

Lachworkshop op een boot

 

“Mensen hebben een zeer effectief wapen, en dat is lachen.”
Mark Twain

Wij organiseren de lachworkshops al heel wat jaren… We hebben honderden groepen aan het lachen gekregen. Of eigenlijk hebben ze dit zelf gedaan. Kleine groepen en workshops voor hele grote groepen. In Nederland maar ook ver erbuiten, zoals in India. Workshops voor groepsuitjes, families, vrienden en heel veel bedrijven. Heb je zelf ook interesse in een leuke lachworkshop? Bekijk dan ons aanbod op deze website. Onze lachworkshops zijn geschikt voor alle leeftijden, alle opleidingsniveaus en alle soorten en maten mensen. Een lach is universeel namelijk.

Een workshop van GetTheLaughFlow is een unieke ervaring en na afloop van de workshop heb je zeker wat om met elkaar over na te kletsen. Voor vele is het een bijzondere grappige en gezellige dag! Wij verzorgen onze workshops altijd op locatie, bij jullie op kantoor, in een kantine, in een grote woonkamer of bij mooi weer buiten. Naar wens kunnen we ook meedenken over een locatie waar de een training of workshop plaats zou kunnen vinden. Ben je met ongeveer 10 personen, dan is een mopperlachworkshop erg grappig als workshop. Ben je met een grote groep van tussen de 60 en 800 personen, dan kan je nadenken over de lachenergizer voor congressen en vergaderingen, dat is ook grappig maar meer geschikt voor grotere groepen. Maar bel ons gerust voor nog meer leuke lachworkshops!

 

“Zo lang ze om je lachen, zullen ze je niet slaan.”
Hans Teeuwen